top of page

חללי הגאדג'ט

הקלות שבה נשכחים תינוקות אל מותם מעלה תהיה שמא על גאדג'ט אחד מוטב לוותר: על שלט של המכונית. נכניס מפתח בדלת ונראה אם לא שכחנו "מישהו"


מאת עזרא דלומי


זה קורה לי בעקבות כל ידיעה על נהג שנהרג בעקבות שימוש בטלפון הנייד תוך כדי נהיגה, כשרוכב על קורקינט חשמלי נדרס ובעיקר בעקבות מותו של ילד קטן שההורים שכחו ברכבם: המדובר במחיר השפעתם המזיקה של הגאדג'טים (מוצרים לא בהכרח חיוניים, המבוססים על פטנט טכנולוגי) על חיינו.


ברור שהם מועילים, ברור שהם חוסכים זמן. מצד שני "הם מייבשים את השכל", מעצימים את סכנת השכחה. המיומנות לנהוג לפי מפה ואטלס דהתה עם בוא הWAZE-; את יום ההולדת של חבר או קרוב משפחה מזכיר לי עמוד הפייסבוק; התור לרופא (יש ויש) נמצא בטלפון הנייד. במקרים רבים הם מחליפים אותנו ממש: עין אלקטרונית מדליקה במקומנו את האור, שעון אלקטרוני מכבה את המזגן. הגאדג'טים הם חלק מחיינו. כמעט חלק מאתנו. אי אפשר בלעדיהם. אנחנו סומכים עליהם בעיניים עצומות.

תינוק באוטו. לפתוח ולנעול את הדלת "כמו פעם"


עם זאת הקלות שבה נשכחים תינוקות אל מותם מעלה בי הרהור שמא על גאדג'ט אחד מוטב לוותר: על שלט של המכונית. להשליכו ולהרחיקו מאתנו. נחזור לנעל ולפתוח את המכוניות על ידי תקיעת המפתח בדלת, "כמו פעם". כך נראה "ששכחנו" ילד באוטו לפני שנמהר לעיסוקנו; עשר שניות שיכולות לחסוך מעצמנו אסון בלתי נסלח, שילווה אותנו עד אחריתנו.


אלא שבמקום הפתרון הפשוט הזה, זריקת השלט שך המכונית מחפשים פתרון באמצעות גאדג'ט נוסף: גלאי חום, מד ריכוז החמצן במכונית ועד מיני פטנטים, שיוסיפו עוד אביזר או שניים לצרור המפתחות. אני נטפל לשלט של הרכב, כי המחיר בין התועלת שהוא מביא לגדול האסון שבידו לגרום הוא מרחק נגיעה. כמה שניות. אז קחו עצה: "בזבזו" עוד חצי דקה על נעילת האוטו ומנעו מעצמכם אסון שיעיב על חייכם ורגיש אשמה שיכו בכם לתמיד..

עזרא דלומי הוא העורך של אתר ממרי

Comments


bottom of page